Вучић: Србија је заговорник помирења и сарадње у региону

Премијер Александар Вучић се састао са председником Парламентарне скупштине Савета Европе Педром Аграмунтом, са којим је размотрио актуелна међународна питања, попут избегличке и мигрантске кризе, пораста национализма и екстремизма у Европи, и борбе против тероризма.

Александар Вучић је изразио захвалност Савету Европе и Парламентарној скупштини за поштовање територијалног интегритета и суверенитета Србије, и изнео очекивање да ће наставити са статусно неутралном политиком кад је реч о Косову.

Српски премијер је рекао да ће Србија убудуће више користити експертизе Парламентарне скупштине Савета Европе, посебно у области владавине права и борбе против корупције, што ће да допринесе и напретку земље на путу ка Европској унији.

Вучић је упознао саговорника са добрим резултатима економских реформи, истакавши да ће Србија наставити да буде заговорник помирења и сарадње у региону, јер без политичке стабилности нема економског напретка.

"Премијер и председник Парламентарне скупштине Савета Европе размотрили су и актуелна међународна питања, попут избегличке и мигрантске кризе, пораста национализма и екстремизма у Европи, као и борбе против тероризма, те је подржао кампању "No Hate, No Fear", коју први човек Парламентарне Скупштине Савета Европе води да се друштво, због терористичких претњи, не би препустило мржњи и страху", саопштено је из Владе Србије.

Председник Парламентарне скупштине Савета Европе је изразио задовољство због одличне сарадње са Сталном делегацијом Народне скупштине Србије и њеног доприноса циљевима и раду Парламентарне скупштине Савета Европе.

Аграмунт је истакао да је Србија јак партнер и кључна земља на Западном Балкану, чији је допринос превазилажењу нестабилности и проблема у региону кључан.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи