Коха: Закон о Трепчи поново у косовској скупштини

Председништво косовске скупштине уврстило је Нацрт закона о рударском комплексу Трепча на дневни ред скуштинског заседања у петак, иако влада још није усвојила закон, преноси приштински лист "Коха".

То је други покушај Приштине да кроз закон о Трепчи у потпуности преузме ту компанију.

"Имаћемо нацрт закона у скупштини у петак. Усвојићемо закон у интересу рударског комплекса, рудара и земље", рекао је председник скупштине Кадри Весељи.

Весељи је у марту ове године рекао да питање Трепче неће бити тема дијалога Београда и Приштине у Бриселу и да ће "сав посао у вези с тим бити обављен на Косову".

Косовска влада формирала је комисију која се бавила Нацртом закона о Трепчи, чему су се успротивили представници Срба, који су истакли да српска заједница треба да има одлучујући глас када је реч о имовини у већински српским срединама.

"Ту се разговара о нечему што нема суштинске везе са имовином било кога осим поверилаца Трепче, што су фирме у власништву Републике Србије и владе - односно државе Србије која је већински власник Трепче", рекао је тада директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Коха примећује да је одлука Председништва скупштине у супротности са пословником скупштине, који предвиђа да позив, дневни ред и материјал за расправу мора да се пошаље посланицима најмање три дана пре пленарне седнице.

Представници опозиције су, због недостављеног материјала за расправу, скептични према садржају закона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи