Потписани споразуми о сарадњи Београда и Москве

Представници Београда и Москве потписали су споразуме о пословној сарадњи Привредне коморе Београда и Привредне и индустријске коморе Москве, као и у области туризма и о одржавању Дана Београда у Москви.

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је на конференцији за новинаре да ће споразуми унапредити сарадњу два града, пре свега у привреди.

Мали је указао да су успостављене директне линије за Санкт Петербург и Москву и да се нада већем броју туриста из Русије.

"Видећемо када ће Дани Београда бити одржани у Москви. Вероватно ће то бити крајем маја или почетком јуна", рекао је Мали.

Додао је да ће се Београд угледати на Москву и градити техно-паркове, али и унапредити саобраћај.

Министар Владе Москве Сергеј Черјомин је рекао да се нада да ће сарадња два града бити унапређена у свим сферама - привреди, урбаном грађевинарству, стварању доброг пословног амбијента, култури и спорту.

"Потребно је да унапређујемо нашу инфраструктуру. Пред нама су важни пројекти, какав је посебна зона за рехабилитацију и рекреацију у Београду, односно изградња паркова дуж Саве и Дунава", рекао је Черјомин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи