Тадић: ОЕБС поступао у складу са мисијом коју има у Србији

Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић сматра да је изјава представника ОЕБС-а, у вези са поступањем полиције у случају рушења објеката у Херцеговачкој улици, у складу са мисијом и међународним надлежностима које та организација има.

Тадић у саопштењу наводи да су, у складу с тим, реакције представника српских власти показатељ како немају "елементарно знање о улози те мултилатералне организације у Србији".

Тадић је, у саопштењу за медије, рекао да је ОЕБС "апсолутно поступао у складу са својом мисијом због које Србија и јесте чланица те организације, а овакав напад Вучићевих министара на ОЕБС је срамоћење Србије".

"Ова недмократска власт је потпуно нетолерантна на било који вид критике. Међутим, ако им не одговара мисија ОЕБС-а у Србији, онда би требало отворено да кажу да желе да Србија иступи из чланства, уместо што да опет изводе медијске представе обмањивања грађана и сопствене виктимизације", сматра Тадић.

Додао је да не може ОЕБС бити одговоран за то што је, како наводи, у случају рушења у Савамали суспендован Устав, нити због тога што обављајући своју улогу у Србији указује на грешке у поступању полиције.

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је раније да спорна изјава није у мандату мисије ОЕБС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи