РИК одржао прву седницу у новом сазиву

Републичка изборна комисија одржала је прву седницу у новом сазиву на којој су донета решења о додели мандата члановима националних савета како би била попуњена упражњена места у саветима македонске и бугарске националне мањине.

Скупштина Србије именовала је 12. августа чланове РИК-а, а за председника Владимира Димитријевића.

Димитријевић је на данашњој седници рекао да је потребно донети план и стратегију за рад тог тела у наредне две године и да би председнички избори требало да буду одржани 2017. године, а 2018. године избори за чланове Савета националних мањина.

Димитријевић је рекао да предстоји формирање радних група у оквиру РИК-а и да се то ради непосредно пре изборне кампање.

Навео је да се председнички избори расписују 90 дана пре истека мандата актуелног председника.

"Ти рокови су везани за крај фебруара", рекао је Димитријевић и додао да је потребно анализирати проблеме који су постојали приликом ранијих избора, а који су се односили на рад бирачких одбора на терену.

Председник РИК-а нагласио да чека предлоге и сугестије чланова тог тела, како би до краја следећег месеца постојала јасна слика о решавању тих проблема.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи