Обрадовић: Референдум у РС најважније питање српског народа

Шеф посланичке групе Двери у Скупштини Србије Бошко Обрадовић рекао је да је "незамисливо" то што се политичари у Србији дистанцирају од референдума о Дану Репубулике Српске који је најављен за недељу.

"За Двери је незамисливо да у Србији постоји оваква врста дистанцирања од онога што се дешава у РС. Политички субјекти у Србији се уопште не изјашњавају о једном од најважнијих националних и државотворних питања српског народа у овом тренутку, а то је судбина РС", оценио је Обрадовић.

У изјави новинарима у Скупштини Србије Обрадовић је као незамисливо оценио и то што није прихваћена иницијатива Покрета Двери да Скупштина на посебној седници расправља о референдуму у РС.

Указао је да "онај ко укида Дан РС, укида РС", оценивши да је референдум у РС важан јер се "народ пита о судбини државе у којој живи", и додао да "нико нормалан" не жели рат на Балкану.

"Не знам коме то овде у Београду, у Скупштини Србије, у Председништву Србије, у Влади Србије није јасно? Ко се у тако кључном историјском тренутку, када треба сви да станемо уз РС, повлачи и дистанцира, и чак директно ставља на страну против референдума?", питао је Обрадовић.

Рекао је да подржава референдум о Дану РС, да је РС Дејтонска творевина, а да, ако неко не жели да живи у заједници са Србима у Босни и Херцеговини, треба да дође до "мирног раздруживања унутар БиХ".

"Ако се не уважава РС, нема Дејтонског мировног споразума. Морате уважавати РС, њен дан и крсну славу и зато идемо на референдум у недељу", рекао је Обрадовић.

Референдум о Дану РС, 9. јануару, заказан је за недељу, 25. септембар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи