Грачаница, полиција зауставила па пропустила Ђурићево возило

Косовска полиција је у Грачаници зауставила возило у којем се налазио директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, и захтевала да он напусти Косово. Након получасовне расправе између косовске полиције, заменика косовског премијера Бранимира Стојановића и градоначелника Владете Костића, Ђурићу је дозвољен боравак на Космету и вечерас. Марко Ђурић је рекао за РТС да су специјалне јединице полиције покушале да га ухапсе, али да се народ окупио и показао им "да не могу да се понашају како хоће".

Косовски полицајци приликом заустављања возила рекли су да имају наредбу да отпрате Ђурића до Мердара под претњом хапшења ако директор Канцеларије за КиМ то одбије. На лицу места су се окупили и грађани који су узвикивали: "Србија, Србија."

Марко Ђурић је изашао из аутомобила и поздравио окупљене мештане, а у том тренутку су стигли и београдски официр за везу Дејан Павићевић и заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев.

Ђурић има уредно најављену посету Косову и Метохији, која истиче у четвртак ујутру, а која је у складу са ранијим споразумима између Београда и Приштине, јавио је Танјуг.

Марко Ђурић је рекао за РТС да су специјалне јединице косовске полиције покушале да га ухапсе и одведу са КиМ.

"Не знам где су имали намеру да ме одведу, знам да су били бројни, до зуба наоружани, грађани су окружили ту групу полицајаца", рекао је Ђурић.

Како је навео, они су покушали да понизе Србију и застраше народ.

"Да нас спрече да будемо солидарни с нашим народом и да се боримо за права на КиМ. Покушавали су да ме изведу из возила, да ми нареде да их пратимо, народ се окупио и одупрли смо се томе и показали смо да ћемо бити ту и да не могу да се понашају како хоће", поручио је директор Канцеларије за КиМ и додао: "Они су желели да понизе нас, а ми смо показали да овде, на нашој земљи, не могу да се понашају како желе."

Ђурић је навео да се то вечерас догодило њему, а да можемо само да замислимо с чиме се сваког дана суочавају људи на КиМ.

"Против такве неправде се боримо и победићемо. Дочекаћемо слободу и боља времена", истакао је Ђурић.

Нагласио је да никоме не жели лоше и да је слао поруке помирења, а да је "ово што се данас дешавало с оне стране разума". 

Број коментара 62

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи