Мали и Брнабићева о унапређењу рада локалне самоуправе

Нацрт Закона о главном граду, измене и допуне Закона о локалној самоуправи, али и како унапредити рад локалне самоуправе, само су неке од тема о којима су на састанку разговарали градоначелник Београда Синиша Мали и министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић.

Синиша Мали је истакао да је циљ да локална самоуправа функционише ефикасно.

"Зато нам је важно да сарађујемо са министарством на овим законима, како бисмо заједно дошли до најбољих решења", рекао је градоначелник.

Како се наводи у саопштењу прослеђеном медијима, Мали је нагласио да жели да унапреди рад локалне самоуправе новим законом о главном граду, како би суграђанима понудили најбоље услуге.

"Београд сигурно може да служи као пример другим локалним самоуправама и зато нам је важно да иницирамо овакву врсту сарадње и да се по том моделу сарађује и са другим локалним самоуправама", истакао је градоначелник.

Подвукао је да је важно да локална самоуправа подигне квалитет услуга, али да се са друге стране понаша рационално и одговорно.

Градоначелник и министарка су разговарали и о обукама за комуналне полицајце, које ће спроводити ово министарство, како би додатном едукацијом Комунална полиција на најбољи начин била на услузи грађанима.

"Изузетно сам заинтересована за сарадњу са Београдом по свим питањима од интереса за локалну самоуправу. Посебну пажњу ћемо посветити обукама за комуналне полицајце, како би ова важна служба додатном едукацијом постала интегрални део заједнице на услузи свим грађанима", изјавила је Брнабићева.

Састанку су присуствовали и начелница Градске управе Сандра Пантелић, директорка Службе за централизоване јавне набавке и контролу набавке Сандра Дамчевић, помоћница секретарке за образовање и дечју заштиту Јелена Танасковић.

Затим државни секретар министарства за државну управу и локалну самоуправу Иван Бошњак и помоћник министра из Сектора за систем локалне самоуправе Саша Могић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи