СНС и ДС о правилном раду државних органа

Градски одбор Српске напредне странке позвао је Демократску странку и Балшу Божовића да престану да врше притисак на независне државне органе. ДС позвала Синишу Малог да подржи право Београђана да сазнају ко је наредио и извршио "злочин" у Савамали, као и ко је дао налог полицији да се не одазива на позиве грађана те ноћи.

Лицемерно је да о људским правима и поштовању институција говоре људи који су Београд и Србију опустошили, који су са фантомкама и багерима палили Београд само да би се дочепали власти, поручује СНС.

"Срамота је да Божовић говори о кривичним делима, а добро је познато да су управо кадрови ДС-а извршили бројна кривична дела и малверзације од којих су само они имали корист. Грађани нису заборавили демократску 'бригу' коју су преплатили кроз пројекте реконструкције Булевара краља Александра, реплике Теразија, Пазл града, подземних контејнера, који су коштали грађане преко 950 милиона динара", наводи СНС у саопштењу за јавност које је потисала информативна служба Градског одбора.

Уз поруку да ДС мора да схвати да је прошло време када су они хапсили и пресуђивали, СНС позива демократе да учине једном и нешто корисно за Београђане тако што ће надокнадити штету која је настала њиховим руковођењем, уместо што константно врше притисак на надлежне органе.

ДС је јуче похвалио одлуку градоначелника Синише Малог да присуствује Прајду и тиме подржи права ЛГБТ популације у Србији, али га је истовремено позвала да "с истим жаром заштити права грађана на чије позиве полиција није реаговала и да подржи право Београђана да сазнају ко је наредио и извршио злочин у Савамали, као и ко је дао налог полицији да се не одазива на позиве грађана те ноћи".

ДС у саопштењу упућује и да читав случај "треба да вратимо у нституције како бисмо помогли и охрабрили тужилаштво које четири месеца недопустиво ћути када је питању злочин у Савамали".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи