Вучић и Дачић на седници Генералне скупштине УН у Њујорку

Премијер Александар Вучић предводиће делегацију Србије на генералној дебати 71. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, која почиње у уторак у Њујорку.

Министарство спољних послова саопштило је да ће у делегацији бити и шеф дипломатије Ивица Дачић, који ће учествовати на бројним скуповима у УН, што ће бити прилика да се представе ставови Србије о кључним питањима од међународног значаја.

Током посете Њујорку, Вучић би требало да учествује и на панелу Фондације "Клинтон".

Дачић ће учествовати на Самиту УН о избеглицама и мигрантима 19. септембра, и на више скупова регионалног формата, укључујући радни састанак министара спољних послова Западног Балкана с комесаром ЕУ за проширење Јоханесом Ханом, и министарске састанке Процеса сарадње у југоисточној Европи и Централноевропске иницијативе.

Као члан Тројке ОЕБС-а, Дачић ће учествовати на догађају на високом нивоу који организује министар спољних послова Немачке Франк Валтер Штајнмајер на тему "Снага цивилног управљања кризама – јачање капацитета ОЕБС-а као регионалне организације по основу Главе VIII Повеље УН".

Генерална дебата биће прилика и за бројне билатералне сусрете министра спољних послова с колегама и другим званичницима чланица Уједињених нација, као и с високим представницима међународних организација, укључујући УН, ЕУ и Савет Европе, наводи се у саопштењу.

Сусрети ће бити искоришћени за представљање кључних спољнополитичких приоритета Србије, посебно оних на плану европских интеграција и одбране суверенитета и територијалног интегритета земље и националних интереса у вези с питањем Косова, додаје министарство.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи