Јоксимовић: Вучићева посета САД од изузетног значаја

Односи у региону биће једна од тема током посете председника Владе Србије Сједињеним Америчким Државама наредне недеље. Премијер ће говорити на годишњем састанку Фондације Клинтонових, а планирани су и билатерални састанци са светским званичницима. Ово је трећа посета српског премијера Америци за годину и по дана. Председница Центра за спољну политику Александра Јоксимовић за РТС каже да je ова посета изузетно значајна и да може утицати како на глобалне тако и на регионалне теме.

Гостујући у Дневнику РТС-а Александра Јоксимовић је рекла да је последња посета Џозефа Бајдена Београду утицала на приштинску страну и на омогућавање формирања Заједница српских општина.

Мигрантска криза је захватила цео регион, а Србија је препозната као неко ко може да игра партнера, истакла је Јоксимовићева и додала да смо "добили могућност да покушамо да допринесемо да се мигрантска криза ублажи без обзира што и даље траје".

"Верујем да ће економија бити нека од важнијих тема током Вучићеве посете Сједињеним Америчким Државама. Премијер ће учествовати на панелу конференције, а у оквиру конференције најављен је велики број корпорацијских званичника, тако да верујем да ће бити простора за економске теме", рекла је Јоксимовићева.

Додаје да се спољна политика САД тешко мења и да има апсолутни континуитет.

"Ако се говори о Хилари Клинтон, то би био континуитет администрације пошто смо имали позитиван тренд који је крунисан Бајденовом посетом. Премијер ће искористити прилику да на панелу говори о стабилности региона и да истакне да у овом тренутку суштински Србија представља фактор стабилности, на који се Међународна заједница ослања", закључила је Јоксимовићева.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи