Декларација Светског конгреса породица

У Београдској декларацији Светског конгреса породица 2016, која је усвојена на конференцији у Скупштини Србије, укзаује се да особе другачије сексуалне оријентације треба да имају сва права као и други, али не и посебна права само на основу сексуалне оријентације.

У Декларацији, усвојеној на Регионалној конференцији у Скупштини Србије, истиче се да је породица најважнија друштвена институција, старија од сваке државе и да не може бити редефинисана.

"Сматрамо да особе другачије сексуалне оријентације морају имати сва права као и сви остали грађани Србије, али да никада не могу имати посебна права, само на основу сексуалне оријентације", наведено је у декларацији.

Истиче се и да су "одредбе будућег Грађанског законика, које ће омогућити легализацију еутаназије, сурогат материнства, ограничити право родитеља да одлучују о васпитавању своје деце и омогућити легализацију истополних заједница изразито антипородичне и апсолутно неприхватљиве".

"Опасне и погрешне антипородичне политичке, економске и друштвене идеологије доводе до распада породице што за последицу има сиромаштво и економску кризу", наводи се у декларацији.

Одбрана и јачање породице, постављање породице у центар политичког и друштвеног деловања и стварање породичног модела друштва представља решења за све велике друштвене проблеме, наводе потписници тог документа – председник Светског конгреса породица Брајан Браун и председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи