Ђурић: Приштина прави погрешну рачуницу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић оцењује да Приштина прави погрешну рачуницу када покушава да Бриселски дијалог прикаже као неуспешан и изложи Србију притисцима западних земаља.

Ђурић је у интервјуу за ТВ Мост рекао да представници Приштине иду од престонице до престонице и покушавају да убеде водеће западне земље како дијалог не функционише, како не даје резултате, због чега треба извршити притисак на Србију да призна једнострано проглашену независност Косова.

У циљу тога, рекао је Ђурић, Приштина минира спровођење постојећих споразума, онемогућава нормализацију функционисања институција у разним областима, стално истичући питање статуса са жељом да покажу да дијалог не успева и да онда убеде запад да формално правно и фактички призна једнострано проглашену и нелегалну независност.

"Наравно то је потпуно погрешна рачуница, Србија у међународној заједници није у таквом положају како они замишљају. Србија је данас неупоредиво угледнија и на западу него 1999. и 2008. године када је једнострано проглашена независност", казао је Ђурић.

Ђурић је нагласио је да је то "погрешна рачуница" и да Србија није суочена са таквом врстом одлуке.

"А и ако би икада била суочена са таквом врстом одлуке, свим доносиоцима одлука и на истоку и на западу и на северу и на југу је јасно какав је одговор Србије. Србија ни у садашњим ни у будућим поколењима неће размишљати о признању једнострано проглашене независности", рекао је Ђурић и додао да је то нешто што је завет и прошлих и садашњих генерација за будућност.

Приштина жели да блокира нормалан живот, да би показала да је једино решење то да се призна независност КиМ, оценио је Ђурић.

"Ја морам да их разочарам то не само да се неће десити у овом дијалогу, то се никада неће десити. Србија и српски народ никада то неће прихватити", рекао је Ђурић и закључио да политику наметања ставова треба заменити са политиком сарадње.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи