Вучић: Посета Паризу била изузетно пријатељска

Премијер Александар Вучић завршио је посету Француској, а током тродневне посете наше делегације, у фокусу су били процес евроинтеграција Србије, јачање сарадње двеју држава и на билатералном нивоу, а посебно на економском плану, као и регионална питања и мигрантска криза. Српски премијер истиче да грађани Србије у будућности могу да имају значајне користи од ове посете.

Премијер Србије Александар Вучић каже да људи у Србији треба да буду задовољни, да делегација Србије јесте и да је посета била пријатељска.

"Видели сте на који начин и на ком нивоу. Синоћ кад је био важан дан, када су њихови политички противници имали велико национално представљање, Мануел Валс је издвојио време и за посету музеју и за вечеру. У тренуцима када цела ЕУ брине о ономе што се збива у Братислави, где покушавају да нађу неку врсту заједничког именитеља, ми смо били дочекани не само домаћински, пристојно и онако како то дипломатски протоколи налажу већ, рекао бих, као истински и искрени пријатељи", напомиње Вучић. 

Додаје да Србија верује не само у пријатељство са Француском већ и у добре и боље економске односе.

"Грађани Србије могу да имају значајне користи у будућности од наше посете. Сви наши министри и градоначелник Београда су радили, имали су своје састанке, своје радне групе, обилазили су градилишта и разговарали са представницима фирми, компанија које треба да дођу у Србију да ураде одређене послове, али и са онима који треба да запосле грађане Србије", објашњава премијер.

Вучић напомиње да је посебно искуство било и предавање на универзитету "Sciences Po".

"Чини ми се да су се сви са Балкана тамо скупили и било је интересантно. Чини ми се да је важно и видели сте са коликом пажњом су и Бошњаци, а и Албанци слушали оно што смо говорили, да је наш посао да покушамо да привучемо све не да, као што смо и мојом и кривицом свих нас, у претходних 25 година у различитим фазама наравно, као што су од нас као од куге бежали сви и ваљда је ту и неке наше кривице било, немогуће да баш ни за шта нисмо криви никада", каже премијер Србије.

Додаје да је сигурно било и туђе кривице, неретко и више, али да верује да можемо да придобијемо људе и њихове симпатије.

"Не морамо и њихову љубав, али рекао бих један пристојан и рационалан однос за другачије односе у будућности и за мир и стабилност који нам донесе највећи раст и ја се нисам стидео да кажем да сам са Балкана и да ми са Балкана можемо у много чему да будемо успешнији од бројних земаља Западне Европе. Ако не сад, али многе од њих можемо да пристигнемо у наредних 20 година и што по бројевима можете и да видите", закључује Вучић. 

Посету Француској Вучић је завршио сусретом са председником Народне скупштине Клодом Бартолоном.

У Паризу је боравио и градоначелник Београда Синиша Мали, који је том приликом разговарао са руководством компаније "Ежис", које се нада да ће са Београдом сарађивати на пројекту изградње метроа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи