Ђорђевић: Важна подршка Немачке на путу у ЕУ

Министар одбране Србије Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Немачке у Београду Акселом Дитманом о даљем развоју сарадње две земље у области одбране.

Ђорђевић и Дитман су се сагласили да одлична сарадња у тој области прати развој укупних односа две земље, за које је оцењено да се налазе на историјском врхунцу. Резултат тога јесу и развијени економски односи који Немачку сврставају у ред највећих економских партнера Србије.

Таква сарадња, нагласио је министар одбране, значајан је корак ка убрзаном прикључењу Европској унији, што је један од приоритета Владе Србије, наводи се у саопштењу.

Ђорђевић је нагласио да је у периоду отварања поглавља у преговорима са ЕУ, Србији посебно важна подршка и разумевање Немачке као кључне државе ЕУ.

Како се наводи у саопштењу, Министарство одбране, у оквиру сарадње са ЕУ, већ доприноси реализацији Заједничке безбедносне и одбрамбене политике, и то кроз ангажовање у операцијама за управљање кризама, продубљивање сарадње са Европском одбрамбеном агенцијом, као и учешћем на састанцима високог нивоа и усавршавањем кадрова у тој области.

Ђорђевић и Дитман разговарали су и о актуелној мигрантској кризи.

Министар одбране је рекао да Србија разуме проблеме и искуства Немачке која је погођена том кризом више него друге земље, али да сматра да је Србија као транзитна земља и кандидат за чланство у ЕУ, показала висок степен солидарности и умеће у управљању кризом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи