Министар одбране Аустрије у октобру у Србији

Зоран Ђорђевић, министар одбране Србије, рекао је да би министар одбране Аустрије Ханс Петер Доскоцил требало наредног месеца да борави у званичној посети Србији. Током посете биће потписан Меморандум о разумевању, што ће представљати импулс за наставак успешне војно-војне сарадње измећу две земље, додао је Ђорђевић.

На састанку са начелником Генералштаба Оружаних снага Аустрије генералом Отмаром Комендом, с којим је разговарао о сарадњи у области одбране две земље, Зоран Ђорђевић је рекао да је поносан на стабилне политичке односе Србије и Аустрије "као неутралних држава, које карактеришу интензивни сусрети на високом нивоу".

У саопштењу Министарства одбране Ђорђевић је рекао да то министарство непрестано ради на квалитативном развоју односа у области одбране са свим државама тежећи, пре свега, миру и безбедности у региону.

Додао је да Србија изузетно цени залагање Аустрије за што брже напредовање наше земље ка европским интеграцијама.

На састанку је било речи о приоритетима Министарства одбране у оквиру сарадње са Европском унијом, и активностима Војске на заштити државне границе према Бугарској и Македонији.

Ђорђевић је обавестио генерала Коменду да је прихватио позив министра одбране Аустрије за учествовање на другом министарском састанку проширеног формата Централноевропске одбрамбене сарадње, који се одржава 7. новембра у Бечу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи