Вучић у тродневној посети Француској

Премијер Србије Александар Вучић борави у тродневној посети Француској током које ће разговарати са председником и премијером Франсоа Оландом и Мануелом Валсом, као и с другим високим званичницима.

Тродневна посета српске делегације у којој су поред премијера четири министра биће посвећена и јачању економске сарадње. Предвиђено је потписивање четири споразума, а најављени су и конференција о Србији и састанци са представницима великих француских компанија.

Вучић ће са премијером Валсом разговарати на вечери у четвртак, 15. септембра, док ће се са председником Француске Оландом састати у петак 16. септембра.

Предвиђени су и састанци премијера Србије са председником Сената Француске Жераром Ларшером, председником Националне скупштине Клодом Бартолонеом, као и са гувернером Развојне банке Савета Европе Ролфом Вензелом, а биће потписан и споразум између Србије и ове финансијске институције.

Вучић ће говорити и у пословној асоцијацији "Бизнис Франс" где ће бити приређена конференција о Србији, а састаће се и са представницима великих француских компанија које имају пројекте у Србији. Реч је о фирмама "Суец Енвајронмент", "Винчи Еропорт", "Веолиа", "Алстом", "Далкиа", "Шнидер Електрик" и "Ербас".

Премијер Србије ће у Паризу, на Универзитету политичких наука одржати предавање на тему "Стабилан Балкан као услов напретка Европе".

У оквиру посете, српски министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговараће са министром унутрашњих послова Француске Бернаром Казневом, а њих двојица потписаће и споразум о сарадњи и обићи службе за превенцију тероризма и за борбу против хулиганизма.

Број коментара 73

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи