ДСС: Рот рекао истину о условима за улазак у ЕУ

Немачки званичник Михаел Рот током посете Београду није изнео било какве посебне услове Немачке, већ је подсетио на писана правила ЕУ, јасно одређена у поглављу 31, која говоре о обавези усклађивања спољне и безбедносне политике Србије са политиком ЕУ и САД, наводи се у саопштењу ДСС-а.

Демократска странка Србије оценила је да је Михаел Рот рекао истину о условима за улазак у ЕУ, а да влада нема храбрости да каже грађанима коју цену Србија мора да плати да би се приближила ЕУ.

У саопштењу се наводи да је добро познато да су интереси Немачке и Србије непомирљиво супротстављени и да добри и пријатељски односи подразумевају да се Србија одрекне својих у корист немачких, по питању чланства у ЕУ, прихватања независности Косова и односа према Русији.

ДСС је позвала председника владе Александра Вучића да парламенту предложи расписивање референдума о даљим евроинтеграцијама Србије.

Такође, ДСС оцењује да је министар спољних послова Ивица Дачић недостојан те функције, што је, наводе, показала његова реакција на Ротове изјаве.

Број коментара 62

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи