Гојковић: Србија спремна за реформисање друштва

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић учествује у Варшави на састанку председника парламената централне и источне Европе на коме се разговара о опоравку Европске уније, унапређењу парламентарног дијалога и сарадњи земаља централне и источне Европе.

Како се наводи у саопштењу из Скупштине Србије, Гојковићева је истакла да се Србија залаже за будућност Европе коју земље чланице и земље кандидати за пуноправно чланство неће дочекивати са стрепњом, већ ће је с надом заједнички стварати.

"Стратешки циљ и главни приоритет Србије је пуноправно чланство у ЕУ, а Србија је спремна за даље реформисање друштва и достизање европских стандарда живљења. Надам се да ће процеси интеграција у блиској будућности добити још снажнији замајац и да политика проширења неће бити доведена у питање, те да само са Западним Балканом као њеним интегралним делом, Европа може бити јединствена и комплетна", рекла је Маја Гојковић.

Према њеним речима, Србија тежи регионалној сарадњи и решавању свих спорних питања, а у интересу регионалне и европске стабилности спремна је да настави с конструктивним приступом решавања свих актуелних изазова.

Поред Гојковићеве, на скупу учествују председници парламента Пољске, Грузије, Белорусије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније, Турске, Украјине, као и потпредседници парламената Јерменије, Азербејџана и Молдавије, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи