Тачи и Весели: Нису нам требале сцене из Мушутишта

Косовски председник Хашим Тачи и председник Скупштине Косова Кадри Весели оценили су да су сцене из села Мушутиште потпуно непотребне и неприхватљиве. Председник Скупштине Косова Весели рекао да Косову нису потребни инциденти попут јучерашњег у Мушутишту.

У саопштењу Тачија наведено је да јучерашњи догађаји "нису у интересу Косова нити његових грађана" и да је "право сваког да се врати на своју имовину и своје место порекла", преносе косовски медији. 

"То важи за сваког граданина Косова, без обзира на етничку припадност", рекао је Тачи и позвао све да то право поштују.

У даљем тексту саопштења за медије, косовски лидер наводи да су "питања несталих, расељених лица и окупиране својине, ране отворене још за време рата" и додао да "те ране морају да се затворе како би се окренули будићности".

Тачи је закључио да ће се "правосуђе бавити  бавити свима који су починили злочине у прошлости, јер је правда је предуслов за искрено помирење и за изградњу мултиетничког Косова".

Председник Скупштине Косова Весели, рекао je да Косову нису потребни инциденти попут јучерашњег у Мушутишту.

"Такве догадаје могу да злоупотребе они који желе да спрече консолидацију државе Косово и да прикажу негативан имиџ наше државе у свету", рекао је Весели. 

Весели је истакао да су "право на вероисповест, слободу кретања, право на повратак на своју имовину, основна права прописана Уставом Косова" и додао да је законска обавеза Косова да гарантује таква права.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи