Вучић у нови мандат ушао са 13.000 нижом платом

По извештају о имовини који је предао Агенцији за борбу против корупције, премијер Александар Вучић је у нови мандат ушао са платом нижом за скоро 13.000 динара, док су осталим министрима месечне зараде остале непромењене.

Вучић као председник Владе месечно прима 112.024 динара, док је његова зарада у прошлом мандату износила 124.935 динара.

Поред зараде, у извештају о имовини наводи се да поседује још само гарсоњеру од 30 квадрата, а на своје име нема ни аутомобил, нити уштеђевину у банци.

Иако министри у новој влади имају рок до 12. септембра да Агенцији за борбу против корупције поднесу извештај о својој имовини и приходима у електронској форми, односно до 20. септембра у штампаној форми, неки од њих су то већ учицнили.

Према тим извештајима, министар рударства и енергетике Александар Антић прима министарску плату од 89.610 динара.

У власништву има стан од 56,6 квадрата, као и око 85 ари винограда, а пријавио је и устеђевину у банци.

Министар за рад Александар Вулин власник је половине стана од 107 квадрата, прима министарску плату од 100.000 динара и нема аутомобил, ни уштеђевину у банци.

Министар одбране Зоран Ђорђевић прима месечно 91.000 динара, а у Извештају је пријавио кућу од 150 квадратних метара, коју је добио у наследство, три грађевинска земљишта, које је такође добио у наследставо, и још једну кућу од 86 квадратних метара, коју је стекао продајом имовине. Министар поседује и аутомобил марке "Сузуки".

Нови министар просвете Младен Шарчевић власник је гимназије, основне школе и предшколске установе "Руђер Бошковић", а вредност његових акција у те три установе је 405.000 евра.

Шарчевић такође има кућу од 200 квадрата, као и два стана од по 88 и 58 квадрата, као и плац од 4,5 ари, а као министар ће примати плату од 90.000 динара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи