Линта: Изјаве Ковача врхунско лицемерје

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта сматра за врхунско лицемерје изјаве министра спољних послова Хрватске у техничком мандату Мире Ковача да Хрватска неће трпети никакве провокације и застрашивања својих грађана какве спроводе власти у Србији и да ће увести противмере због прогона хрватских ветерана.

"Посебно су апсурдне изјаве хрватских званичника да се премијер Вучић треба ослободити великорпских размишљања само због чињенице јер је више пута јавно изнео очигледну истину да је у Хрватској на делу рехабилитација усташтва и усташке иделогије", рекао је Линта.

Према његовим речима, добро је познато да је Хрватска у претходне две деценије водила политку застрашивања протераних Срба и српских повратника и да се то најбоље може видети из чињенице да је на основу потерница ухапшено чак 158 Срба, од којих велика већина нису учинили никаве злочине.

Додао је да, поред тога, Ковач по ко зна који пут поновио бесмислену тезу да ће Србији требати пуно помоћи и мукотрпне реформе како би усвојила европске вредности, европску реторику и европско поступање, наводи се у саопштењу.

Линта такође сматра да је скандалозна то што хрватски политичари покушавају да заштите од прогона бројне хрватске ветеране који су убијали и мучили српске цивиле и заробљенике по хрватским градовима, као и током и послије хрватских злочиначких војно-полицијских акција у сјеверној Далмацији, Лици, Кордуну, Банији и у источној и западној Славонији.

Наводећи да је Хрватска једина чланица ЕУ у којој се штите ратни злочинци и која слави прогон стотина хиљада својих грађана само зато јер су друге нације и вере, Линта каже да због тога Унија, САД, Немачка и други имају одговорност да коначно пошаљу јасну поруку Хрватској - да се суочи са својом злочиначком прошлошћу и коначно усвоји европске вредности и понашање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи