Полемика ДС-а и СНС-а о буџету Новог Сада

Новосадски одбор ДС-а саопштио је да ће годишњи буџет Новог Сада за 2017. годину бити мањи за око 300 милиона динара због измена Закона о финансирању локалних самоуправа. У одговору, Српска напредна странка позива функционере Демократске странке да још једном прочитају и проуче текст измена Закона о финансирању локалних самоуправа уместо што показују лажну бригу о интересима Новосађана тврдећи да ће буџет тог града остати без 300 милиона динара годишње.

Градски одбор СНС-а Новог Сада је, реагујући на саопштење градског одбора ДС-а навео да би после тога ДС требало да схвати да ће 77 одсто прихода од пореза на зараде припасти општинама и градовима, који су део државе Србије.

СНС наводи да је ДС у саопштењу изнела и више других неистина.

"Тврдња да је већ пету годину апсолутна власт у Србији у рукама Александра Вучића и Српске напредне странке прва је у низу лажи. Грађани Војводине добро знају ко је до пре неколико месеци 16 година у континуитету држао све полуге власти у Покрајини, на начин као да је у питању држава у држави. Мислећи да ће вечно владати, толико су се обахатили, да су очекивали да нико неће проверавати рад Покрајинских фондова, Развојне банке Војводине, доделе средстава за измишљене пројекте фантомских невладиних организација, јавне набавке. Господо демократе и овог пута сте се преварили", поручили су новосадски напредњаци.

Што се тиче владавине Српске напредне странке, они подсећају ДС да су грађани Србије други пут заредом огромном већином на сва три нивоа власти њима указали поверење.

"За разлику од вас, ми не владамо кризним штабовима, формираним у кафанама и приватним становима, а иструисаним од стране иностраних спонзора сумњивог порекла капитала. У Србији је успостављен правни систем једнак за све, што је било веома тешко после расула у свим областима друштва које сте оставили за собом", наводи СНС.

Они истичу и да ће о томе када ће садашњи градски и покрајински челници пасти са власти, што је жарка жеља ДС, одлучити грађани на наредним изборима за четири године.

"До тада не верујемо да ће ваша странка још постојати, мада бисмо радо волели да поново одмеримо снаге", поручио је СНС.

Градски одбор ДС Новог Сада саопштио је раније данас да ће усвајањем измена Закона о финансирању локалне самоуправе које се очекује у Скупштини Србије приходи градског буџета бити смањени, јер ће се, како тврде, смањити удео локалних самоуправа у расподели средстава остварених наплатом пореза на зараде.

Годишњи буџет Новог Сада за 2017. годину биће мањи за око 300 милиона динара због измена Закона о финансирању локалних самоуправа, саопштио је новосадски одбор ДС-а.

"Буџет (када га усвоји скупштина) ће бити смањен зато што се смањује учешће локалних самоуправа у расподели средстава остварених наплатом пореза на зараде, па ће градска каса у предстојећем четворогодишњем мандату градске власти само по том основу бити сиромашнија за 1,2 милијарди динара", навела је ДС у саопштењу.

ДС је оценио и да би та средства била довољна да се изграде и опреме по три вртића, школе и амбуланте, чиме би се решило питање смештаја деце у предшколском узрасту, образовања и здравствене заштите у граду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи