Љајић са амбасадорима Ирана и Кореје о унапређењу односа

Потпредседник владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се, у одвојеним сусретима, са амбасадорима Ирана Маџидом Фахим Поуром и Јужне Кореје Лијем Дохуном, са којима је разговарао о унапређењу укупних економских односа Србије и тих земаља.

Љајића је амбасадор Ирана обавестио да ће привредно-трговински центар те земље у Београду, који ће бити отворен у наредна два месеца, бити седиште иранске привреде за цео регион Балкана и Југоисточне Европе, док је са амбасадором Кореје разговарао о слободној трговини између две земље.

Амбасадор Фахим Поур је прененео заинтересованост појединих представника иранског финансијског сектора за куповину неке од српских банака, у циљу успостављања платног промета између две земље и лакшег пословања привредника из Ирана у Србији, саопштено је из Љајићевог кабинета.

Амбасадор Јужне Кореје Ли Дохун је најавио да ће крајем септембра Србију посетити више представника туристичких агенција из Кореје, како би се упознали са туристичким потенцијалима Србије и касније их уврстили у своју понуду.

Ли Дохун и Љајић разговарали су и о могућностима закључења споразума о слободној трговини између две земље, а потпредседник Владе Србије је рекао да стручне службе Министарства трговине, туризма и телекомуникација разматрају ефекте које би такав споразум имао на постојећу робну размену, као и да ће о томе известити надлежне у Сеулу.

Са амбасадором Кореје састао се и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи