Вулин: Влада се бори да спречи признавање независности КиМ

Влада Србије, упркос притисцима, наставља борбу да спречи признавање независности Косова и Метохије, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и подсетио да је талас признавања заустављен још док је он био на позицији директора Канцеларије за Косово и Метохију.

Вулин је новинарима рекао да је влада ушла у дијалог са Приштином и међународној заједници објаснила да ће тај дијалог бити отежан уколико се буду дешавала једнострана признања и тако кршила и позиција међународне заједнице и отежавала позиција Србије.

"Не можете од нас очекивати да у доброј мери разговарамо о нормализацији, о побољшању квалитета живота на Косову и Метохији уз поштовање статусне неутралности у складу са Резолуцијом 1244, а у исто време признавати независности. То је међународна заједница добрим делом разумела", истакао је Вулин.

Навео је да је то био доста ефикасан пут, уз учешће дипломатије која је указала да се међународно право мора поштовати.

На питање да ли је и сада то тема на влади, Вулин је рекао да чланови владе увек говоре о томе и да је посао сваког министра да брине о Косову и Метохији и онима који тамо живе.

"Резултати гласања у Унеско говоре колико влада ради на томе", закључио је Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи