Михајловић: Срамота што се неко хвали дедом усташом

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић оценила је да је за сваку осуду да се један од кандидата на предстојећим изборима у Хрватској хвали тиме да му је деда био припадник усташког режима током Другог светског рата.

Михајловићева је истакла да Европа почива на антифашистичкој борби и борби против усташтва коју смо добили током Другог светског рата.

"Зато је за мене као политичара и интелектуалца, али и као мајку, за сваку осуду да се један од кандидата у изборној кампањи у Хрватској хвали тиме што му је деда био усташа", поручила је Михајловић у интервјуу за новосадски Дневник.

Наглашава да је то само један од догађаја који се у последње време дешава у Хрватској.

"Жао ми је због њих, јер када им је економија слаба, када се све теже и теже живи, уместо одговорних људи ми у Хрватској гледамо политичаре који национализмом и фашизмом покушавају да добију гласове. То је опробан рецепт који доноси само сиромаштво и сузе", рекла је Михајловићева.

Верује да будућност односа српског и хрватског народа треба да буде онаква какву су показали наших спортисти у Рију.

"Гледајући Олимпијаду видела сам како Сандра Перковић и Ивана Шпановић подржавају једна другу, навијају једна за другу. Тако ја замишљам будућност наших народа и увек ћу се залагати за то", указала је Михајловићева која је у петак била на комеморацији јасеновачким жртвама у Градини.

Сматра да је политичка стабилност региона кључ економског развоја свих држава и позвиваЕвропску унију да још више помогне како би стабилност била очувана.

"Србија је делима посвећена регионалној стабилности, а признаћете да је у јеку мигрантске кризе то био тежак и врло изазован задатак. Наш премијер је у овим односима наступио пре свега као државник, а тек онда као политичар и сваким својим поступком показао да је Србија спремна и да уради све што треба како би се стабилност региона одржала", нагласила је Михајловићева.

Ипак, министарка указује да у земљама региона није тако, подсећајући да иду и избори у Хрватској, Македонији, Босни и Црној Гори.

"За разлику од њих, недавни избори и апослутна победа листе 'Александар Вучић - Србија побеђује' донели су Србији стабилност која многима недостаје. Нема инвестиција без стабилног региона, нема већих плата, нема нових радних места без политичке стабилности", тврди Михајловићева.

Додаје да је и посета потпредседника САД Џозефа Бајдена Београду, као и поруке које су се чуле од њега доказ све бољих односа Србије и Америке.

Говорећи о предстојећој посети руског премијера Дмитрија Медведева, министарка очекује да ће "економија и отварања нових могућности за извоз производа из Србије у Русију бити свакако тема двојице премијера".

"Ми одлично радимо са Руским железницама који су прошле године за најбољег партнера изабрали управо српску Железницу. Очекујем даљи наставак сарадње у правцу изградње новог диспечерског центра за српске железнице и даљу модернизацију наших пруга", закључила је Михајловићева, наводи се у саопштењу из њеног кабинета.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи