Јованов: Напад на министра праћен заглушујућом тишином

Потпредседник СНС Миленко Јованов изразио је забринутост због недовољног реаговања јавности поводом напада на министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића, истакавши да овог пута нико није чуо "саопштење оних који о свему имају став и мишљење".

"Када они који себе сматрају 'елитом' своју опсесивну мржњу према Српској напредној странци и не покушавају да сакрију, па о људима које подржи скоро два милиона бирача говоре као о 'хордама штеточина које су заузеле институције', потпуно је за очекивати да они који су мало мање 'елита' у тој екипи, узму 'зољу' у руке и на тај начин покушају да демонстрирају свој став", навео је Јованов у тексту на свом блогу.

Како додаје, те самозване елите, суштински, не раде ништа друго, него што мотивишу истомишљенике "да предузму нешто конкретно“.

"То раде изливима мржње и дехуманизацијом појединаца, а у овом случају и читаве странке и људи који је подржавају. Отуда и толико етикетирање свих који подржавају Српску напредну странку. И ко би се и зашто, онда, и чудио, када неко физички насрне на 'хорду', или крене да треби 'штеточине'?!", каже даље Јованов.

Како је даље упозорио, постоји много примера да је дехуманизација, заправо, најважнији предуслов за уклањање појединаца, друштвених група, па и читавих народа.

"Свака дехуманизација, дакле, у крајњој линији може да доведе до физичке ликвидације. Зато је напад на дом, породицу и министра у Влади Србије само последњи чин у непрекидној, интензивној и широко организованој акцији усмереној против Небојше Стефановића у медијима, на друштвеним мрежама и јавном говору, препуној личних, најчешће дегутантних, увреда", упозорио је даље Јованов.

"Не очекујем да се осудом напада на Небојшу Стефановића баве они којима је својим радом помутио криминалне послове и они којима је онемогућио да отимају народне паре по разрађеним и уходаним шемама. Али, да ли је ико чуо неко саопштење оних који о свему имају став и мишљење? Да ли је било неке специјалне емисије? Да ли су се макар заинтересовали о чему се ради? Не!? Е, о томе говорим… Јесу они и лицемери, али нису само то", истакао је на крају текста Јованов.

Милош М. који је, током викенда, ухапшен испред куће министра полиције Небојше Стефановића, признао је да је претио министру, пренела је раније данас телевизија Н1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару