Скупштина града усвојила ребаланс буџета

Одборници Скупштине града Београда усвојили ребаланс градског буџета за ову годину.

Дискусију је обележила полемика у вези са Савамалом и транспарентности трошења новца из градске касе.

Усвојена је одлука о ребалансу буџета за 2016. чиме је предвиђено да он износи 107 милијарди динара, а како је током дискусије објаснио градски секретар за финансије Слободан Милосављевић, прошлогодишњи буџет је остварио суфицит од 9,1 милијарду динара, док је још око 5,5 милијарди динара планирана добит од јавних предузећа.

Шеф одборничке групе Демократске странке Балша Божовић истакао је да је ребаланс буџета није у складу са реалношћу и смислом да град боље функционише, и да је транспаретност буџета велики проблем.

Градски менаџер Горан Весић одбацио је Божовићеве тврдње истичући да опозиција није добро прочитала ребаланс буџета и да Београд више неће имати неизмирених дуговања.

Град Београд преузео је бригу о пословном простору на својој територији, који се до сада налазио под контролом општина, што ће, како је објаснио градски менаџер Горан Весић омогућити веће приходе, како за град, тако и за те општине.

У част великим новинарским именима која су деценијама радила у дневном листу Политика и стварала српско новинарство, одборници су изгласали да се трг на углу Македонске и Цетињске улице назове Трг "Политика".

Усвојена је и одлука о уређењу башта у пешачким зонама на територији Београда, а које ће бити дозвољене само под веома строгим и стриктним правилима различитим у односу на друге делове града.

Одборници града Београда именовали су драматурга и сценаристу Игора Бојовића на функцију вршиоца дужности директора позоришта "Бошко Буха", након смрти његовог претходног директора глумца Милорада Мандића Манде.

Усвојене су и одлуке о финансирању програма, пројеката и активности корисника буџетских средстава у 2017. и 2018, предлози детаљне регулације Аде Циганлије, насеља Батајница и блока између Делиградске, Бирчанинове, Катићеве, Булевара ослобођења и Трга Славија, формирању градског штаба за ванредне ситуације, утврђивању категорија корисника који плаћају субвенционисану цену комуналних услуга...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару