Савез бачких Буњеваца: Декларација доказ исправности политике СНС

Савез бачких Буњеваца поздравио је потписивање Декларације о унапређењу односа између Србије и Хрватске. Декларација је доказ исправности политике коју воде Александар Вучић и СНС, сматра СББ.

Настојања да се хрватској мањини помогне, нарочито у области информисања и културе, поздравио је Савез бачких Буњеваца и истовремено указао да је неопходно да се органи Републике Србије, АП Војводине и локалних самоуправа, на потпуно исти начин односе према свим националним мањинама, наводи се у саопштењу.

Oва регионална странка са седиштем у Суботици сматра да треба обезбедити средства за Хрватску ријеч, али да на истим принципима треба обезбедити новац и за Мађар со, Хет нап, Либертатеу, Руске слово, Буњевачке новине, односно писане медије свих националних мањина.

"Другим речима, Република Србија, на свим нивоима власти, мора водити уједначену политику према остваривању права свих националних мањина, при чему не може посебно издвајати или фаворизовати било коју националну мањину, па ни хрватску", сматра СББ.

Истовремено, указују на "лицемеран став Томислава Жигманова председника ДСХВ, који је стао иза леђа Александра Вучића са захтевима за решавање проблема хрватске мањине, а на изборима је ишао против политике коју води Српска напредна странка, нападајући ту политику на нај вулгарнији начин".

Треба питати Томислава Жигманова зашто није проблеме хрватске мањине решавао са својим пријатељима, Борисом Тадићем, Бојаном Пајтићем и Демократском странком, док је са њима више од деценије био заједно у власти, а са којима је и данас у политичком загрљају, наводи се у саопштењу Савеза бачких Буњеваца.

СББ поздравља што више не постоји ни један основ да се Буњевцима оспорава право на лично изјашњење о својој националној припадности и очекују да се то у будуће поштује.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару