Вучић: Српска полиција је без премца по снази у региону

Мандатар за састав Владе Србије Александар Вучић оценио је да је српска полиција без премца по снази у региону и да наши грађани немају разлога да брину за своју безбедност. Поручио је да ће Србија наставити да улаже у војску и полицију.

Мандатар за састав Владе Србије Александар Вучић оценио је да је српска полиција без премца по снази у региону и да наши грађани немају разлога да брину за своју безбедност.

"Успели смо да им обезбедимо нова возила и данас су без премца по снази у региону", рекао је Вучић у наставном центру Макиш приликом примопредаје оклопних возила за потребе полиције.

Он је изразио задовољство и што је међу нових 20 оклопних возила и оклопни транспортер "Лазар 3", који је производ државне компаније "Југоимпорт СДПР".

"До краја године још шест возила добиће полиција, а шест војска", рекао је Вучић, додавши да је разлика између војних и полицијских возила у томе што војна имају оружје већег калибра.

Како је објаснио нова возила сада имају већу заштиту када је реч о панцирном зрну 12,7 милиметара што, оценио је Вучић, улива већу сигурност нашим полицајцима који се налазе у возилу.

"Њих десеторица имају свој видик из којег могу да пуцају по потенцијалним метама и то је јединствен случај, много боље него што је у неким западним оруђима направљено, где се војници гледају лицем у лице. Овде седе леђа о леђа и могу да туку и по зградама у висину и по земљи и на све друге начине, дакле врло спремно возило и за урбану борбу и за сваку другу противтерористичког дејства", констатовао је Вучић.

Премијер је је додао да је "Лазар 3" спреман и за амфибијске услове због чега купци све више траже тај модел који је, додао је Вучић, јефтинији и бољи од хрватског модуларног оклопног возила "Патриа".

На питање новинара зашто возила производи "Југоимпорт СДПР", Вучић је истакао да је све урађено у складу са законом, да је државна компанија која новац уплаћује у буџет. 

Он је нагласио да ће бити настављена улагања у опремање полиције и војске изразивши задовољство и што су оклопна возила домаће производње "раме уз раме са западном конкуренцијом".

Примопредаји возила, као и антитерористичкој вежби присуствовао је и министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, који је изразио задовољство подршком Владе Србије у опремању полиције и МУП-а.

Стефановић је рекао да је и број хеликоптера са шест повећан а 12, а да је опремање успешно обављено и у другим сегментима.

Припадници Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) извели су вежбу ослобађања градског аутобуса од терориста, при чему су показали врхунски ниво оспособљености, на чему им је честитао и премијер Вучић.

"Данашње антитерористичке акције показале су да су наше јединице најспремније и да су их извеле на апсолутно перфектан начин", рекао је Вучић.

Ново оклопно возило "Лазар 3" представља усавршени модел претходног типа возила "Лазар 2", које такође користи полиција.

Побољшања су, како су представнициЈугоимпорт СДПР компаније пренели Вучићу и Стефановићу урађена у снази мотора, бољој видљивости изнутра, али и побољшањем нивоа заштите од разних врста дејстава. 

Вучић: Србија ће наставити да улаже у војску и полицију

Председник Владе поручио је данас да ће Србија наставити да улаже у војску и полицију.

Вучић је написао на свом Твитер налогу и да је задовољан послом који је обавио "Југоимпорт СДПР".

"Припадницима МУП-а обезбеђена су нова возила БОВ које је израдила државна фирма", навео је Вучић .

Он је у наставном центру МУП-а на Макишу присуствовао и показној вежби поводом Дана полиције.

"Хвала вам на свему што радите з асвоју земљу", написао је Вучић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару