СРС: Коалиција са ДС-ом најпаметнији потез

Српска радикална странка је прављењем коалиције са ДС-ом у Старом граду направила најбољи потез, наводи председник београдског одбора радикала Миљан Дамјановић.

У тој коалицији, поред ДС-а и СРС-а, још су и СПС, Двери-ДСС и СДС-ЛДП, рекао је Дамјановић за Танјуг и додао да ће у опозицији бити СНС и Доста је било.

Њему, каже, није јасно зашто је коалиција на Старом граду изазвала шок "код одређених људи", а није шок то што, како каже, лидер СНС-а Александар Вучић данас преговара са Чедомиром Јовановићем.

Подсећа да је још током предизборне кампање, као председник окружног одобра СРС-а, дао изјаву у вези са постизборним коалицијама на граду.

"Рекли смо тада да ћемо после избора, наши одбори и одборници, одлучивати о оном што је најбоље за општину и грађане у Београду, у свих 17 општина", наводи Дамјановић.

Пошто, како каже, "локална самоуправа нема везе са идеологијом на републичком нивоу", СРС није правио никакву власт са ДС-ом и другим странкама у власти на републичком нивоу.

"Али, председник општине Стари град Марко Бастаћ је имао састанак, са свим представницима странака и наши градски одборници када су дошли рекли су нам да се поклапа тај део шта можемо заједнички да урадимо за људе са Старог града и ми смо им дали зелено светло и не видим никакву помпу у вези са тим", наводи Дамјановић.

"Ми смо изабрани у Старом граду и јуче је изабран један члан општинског већа из СРС. То је председник општинског одбора Љубиша Кукољ", истиче Дамјановић.

Понавља да му није јасно зашто је коалиција СРС са ДС "главна вест".

"Погледајте све претходне коалиције у претходном мандату. Није био шок за јавност када су у Раковици на власти били ДС и СНС. Са друге стране ми смо у Војводини у неколико општина истиче је Дамјановић.

Додаје да одбори СРС-а имају одрешене руке по питању коалиција у договору са Градским одбором, као и да је СРС направио најпаметнији и најбољи потез кад је реч о Старом граду.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи