Весић: Жуто-црна коалиција на Старом граду, то никад није било

Формирањем коалиције ДС и СРС на Старом граду, радикали су уведени у власт у једној централној општини где никада нису имали поверење грађана и то представља рушење демократије и изигравање изборне воље грађана, поручио је функционер СНС-а Горан Весић.

Весић је на прес конференцији, називајући ту коалицију "жуто-црном коалицијом", рекао да су у њој поред Пајтића и Шешеља и "Тадић, Чеда Јовановић, Бошко Обрадовић, Санда Рашковић Ивић", те да то показује да би они свуда у Србији направили такву коалицију да су били у прилици.

То, додао је, показује и да је лидер СНС-а Александар Вучић био у праву, када је у изборној кампањи тврдио да ће им требати 24 сата да се удруже.

"Нису у прилици, јер су доживели изборни фијаско, уместо да формирају власт постали су цензус коалиција, и зато што нису у прилици Србија може да напредује", рекао је Весић.

Он је додао да формирање коалције ДС и СРС показује да Пајтић може да буде у власти са сваким, само да задржи привилегије.

Весић тврди и да је разлог за протест опозиције после саопштавања изборних резултата био у суштини да се скрене пажња јавности с договора Пајтића и Шешеља, а то је, додао је, била намера и протеста одржаног у Београду пре два дана.

Сматра и да тај договор "није од јуче", а новинарима је показао и фотографију са прошлогодишње промоције књиге Војислава Шешеља која је одржана управо у сали општине Стари град.

"Нама је јасан план Пајтића, он после дебакла нема шта да понуди бирачима, осим да покуша да преживи на власти по сваку цену. Стари град није сиромашан и јасно је да он неће презати ни од чега да задржи власт на тој општини", рекао је Весић.

Упитан да ли ће СНС улазити у коалиције само ради очувања власти, Весић је рекао да та странка не улази у коалиције само због тога.

"Ми никада нисмо рекли да нећемо ући у власт са било којом странком, за разлику од неких", рекао је Весић и додао да су општински одбори СНС слободни да разговарају са онима који су добили поверење, а затим о томе обавештавају централу која преоцењује и доноси одлуку са ким ће у коалицију.

Поновио је такође да на републичком нивоу неће бити коалиције са десним странкама. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи