Додик: Циљ РС је Европска унија

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Европска унија основни циљ РС, која природно припада Европи и да жели да се нађе у ЕУ.

Милорад Додик је додао да РС жели да буде видљива на европском путу у складу са својим овлаштењима и правима, пренели су бањалучки медији.

"Основни циљ Републике Српске јесте Европска унија. На том путу ми желимо да, користећи наша овлаштења и права, будемо видљиви и у оном делу у којем смо одговорни да будемо партнери", рекао је Додик на пријему, који је у Бањалуци поводом Дана Европе организовао шеф 

Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк, преноси РТРС.

Председник РС је напоменуо да "постоји проблем када морамо да се суочимо са уставним променама", али да му је драго што је Вигенмарк рекао да не треба много да се мења.

Додик је рекао да је захвалан ЕУ не само за пројекте које је реализовала у РС, већ и на томе што је помагала Републику Српску да оствари напредак.

"Сигурно да није било ангажмана ЕУ, господина Вигемарка лично и његових људи, Република Српска не бих изгледала овако сређена и боља", рекао је Додик и додао да су са доласком Вигемарка европска питања и процеси убрзани, изражавајући му захвалност на томе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи