Полемика ДС-а и СНС-а о Савамали

Председник београдског одбора ДС-а Балша Божовић оценио је да је непримерено да јавни тужилац у случају рушења објеката у Савамали полицији повери предузимање предистражних радњи, попут саслушања сведока. СНС: Лицемерно је да они који су палили Скупштину помињу "фантомке".

Београдски одбор Српске напредне странке оценио је да је "крајње лицемерно" да "фантомке и палице" у вези рушења објеката у Савамали спомињу они који су "не тако давно, палили Скупштину и са тим фантомкама отимали од деце са посебним потребама".

Реагујући на саопштење у коме је функционер Демократске странке Балша Божовић изразио сумњу да ће полиција у скаду са законом, утврдити ко је одговоран за рушење објеката у Савамали, СНС је позвала председника београдских демократа да "уместо што лаже и обмањује грађане, одговори одакле новац за Брионе, Малдиве, пашњаке и винограде".

"Божовићу, грађани нису заборавили пљачкашке приватизације ДС-а, када је преко пола милиона људи остало без посла, нису заборавили да сте их ојадили за преко 900 милиона динара пројектима подземних контејнера, Пазл града, реплике Теразија, као и многим другим од којих сте се само ви обогатили", стоји у саопштењу.

Председник београдског одбора ДС-а Балша Божовић оценио је раније данас да је непримерено да јавни тужилац у случају рушења објеката у Савамали полицији повери предузимање предистражних радњи, попут саслушања сведока, јер постоји сумња да је полиција активно учествовала у кривичном делу које сада наводно истражује.

"Надлежне институције попут полиције, на које се позива председник Владе (Александар Вучић), институције су које воде његови страначки потпредседници", казао је Божовић, а саопштила ДС. 

Он је питао "колико је могуће да ће такве институције извршити посао у складу са законом уколико је и сам премијер аболирао од одговорности хулигане са фантомкама, пајсерима и бејзбол палицама који су рушили објекте и киднаповали људе".

Божовић је казао да све што је Вучић поверио полицији тужилац може сам да уради, а како је навео, тужилац би морао и да покрене предистражни поступак у циљу откривања полицајаца који су учествовали у кривичном делу. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи