Марко Бастаћ из ДС-а нови председник општине Стари град

За новог председника oпштине Стари Град изабран је Марко Бастаћ из Демократске странке. Бастаћ је рекао да је за његов избор на ту функцију гласало 38 одборника са свих изборних листи које су ушле у парламент централне градске општине.

Марко Бастаћ је агенцији Бета рекао да је гласање било тајно, па се у детаље и именовање не може прецизно улазити.

"Пре конститутивне седнице Скупштине општине разговарао сам са одборницима свих листа које су прешле цензус и ушле у општински парламент, јер поштујем принцип да су битни људи а не странке", нагласио је Бастаћ.

Навео је да није преговарао са странкама већ појединачно са одборницима који су подржали његову политику и наставак мера које је и претходно општинско руководство на челу са ДС-ом спроводило, а све, како је нагласио, у интересу грађана.

Бастаћ је рекао да је председница Скупштине општине Стари град постала Мила Поповић, такође са листе Демократска странка "Чувари старог града".

Заменик председника општине постао је Ненад Боровчанин из Социјалистичке партије Србије, а за заменика председника Скупштине општине именован је Аврам Израел са листе Социјалдемократске странке и Либерално-демократске партије Србије.

Конститутивној седници Скупштине општине Стари град присуствовалао је 50 од укупно 56 одборника.

Општина Стари град једна је од три градске општине, поред Врачара и Новог Београда, у којима Српска напредна странка није освојила већину.

Листа коју је на протеклим локалним изборима предводила Демократска странка "Чувари Старог града" освојила је највише одборничких места – 20, од укупно 56.

Српска напредна странка у новом општинском сазиву има 14 мандата, Покрет "Доста је било" осам одборника, Социјалистичка партија Србије четири, Демократска странка Србије и Двери четири мандата. Социјалдемократска странка и Либерално-демократска партија имају три одборника, колико је освојила и Српска радикална странка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи