Јанковић: МУП је једини који треба да се извини

Заштитник грађана Саша Јанковић саопштио је, поводом данашње конференције за новинаре председника Владе Александра Вучића, да једини ко има разлога извини да се због догађаја у Савамали јесте Министарство унутрашњих послова.

"Једини ко има разлога да се извини јесте МУП - грађанима, због тога што их је 25. априла од два до четири часа ујутро, у београдској Савамали, мимо закона и своје дужности оставило на цедилу, на милост и немилост људима под фантомкама и багерима", пише у саопштењу омбудсмана.

Јанковић подсећа на свој Извештај о незаконитостима и неправилностима у раду полиције те ноћи, и наводи да га треба најпре прочитати, а онда спровести препоруке које садржи.

"Све друго је скретање пажње са тог догађаја од огромног јавног интереса и Заштитник грађана у том скретању пажње неће учестовати", пише у саопштењу.

Премијер Вучић је на конференцији за новинаре демантовао раније наводе Јанковића да је прислушкиван, и додао да ће, ако неко случајно покаже доказе да је прислушкиван разговор Јанковића и шефа градске полиције Веселина Милића, комплетне безбедносне структуре бити смењене.

Али, не може бити доказ да се у телефону "чује шум", скренуо је пажњу Вучић.

Он је приметио да за ово очекује извињење.

"Он тврди да је прислушкиван. Ја тврдим да није прислушкиван. Он има права и могућност да прикупи све податке у складу с тим и да установи да ли јесте или није прислушкиван. А и ако се испостави да није у праву, наћи ће већ неку другу тему мене да киње", рекао је Вучић.

Додао је да је много тога паметног чуо од Саше Јанковића те да верује да ће тако бити и у будућности, а упитан да ли је прочитао извештај омбудсмана о догађајима у Савамали, рекао је да није имао времена, али да ће га прочитати.

Према његовим речима, пораз на изборима је увек мотив за многе актере политичке и јавне сцене да померају фокус на друге, измишљене теме.

Премијер је такође рекао да да држава није рушила у Савамали и поручио да никакве групе у њено име не смеју и не могу спроводитит законе.

"Нико нема право да правду узима у своје руке", рекао је Вучић на конференцији и најавио да ће цео случај бити испитан.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи