Давенпорт: Приоритет реформа правосуђа

Шеф Делегације Европске уније у Србији Мајкл Давенпорт изјавио је да је Унија за 15 година донирала Србији три милијарде евра и поручио да ће ЕУ и даље наставити да помаже грађанима Србије.

Европска унија је од почетка наше сарадње, пре 15 година, уложила више од три милијарде евра у разне пројекте. Донирали смо за развој енергетике, заштите животне средине, за пољопривреду, за локалне самоуправе", рекао је Давенпорт новинарима у Врању, где јуче и данас обилази објекте који су изграђени или реновирани парама из европских фондова.

Давенпорт је рекао да рад на реформи правосуђа тек почиње и да ће то бити приоритет.

"Желим да каžжем да не обележавамо само то што смо радили у прошлости, већ настављамо даље да радимо у тесној сарадњи са нашим српским партнерима и на централном и на локалном нивоу", нагласио је Давенпорт.

Град Врање је у последње четири године кроз разне пројекте у сарадњи са ЕУ добио донације вредне око 40 милиона евра.

"Мислим да смо успели, заједно са локалном самоуправом у Врању и цивилним друштвом, не само да уложимо новац, већ и велике напоре у развој града у неколико области. Врло сам поносан што смо пре неколико година уложили средства у Технолошки парк, јер он сада игра велику улогу у привлачење страних инвестиција. Такође, кроз програм Прогрес и са швајцарском владом смо уложили напоре у развој локалне самоуправе и програме за социјалну инклузију", оценио је Давенпорт.

Другог дана боравка у Врању Мајкл Давенпорт је посетио вртић "Невен", где је поклонио спортске реквизите за децу у истуреним сеоским одељењима вртића на подручју Врања.

Нове спортске реквизите моћи ће да користи 120 деце у вртићима у двадесетак сеоских месних заједница.

Пре посете вртићу, Давенпорт је присуствовао рукометној утакмици ученика средњих школа одиграној у оквиру Школске олимпијаде која се до 15 маја одржава у Врању.

На десетој Школској олимпијади учествује око 7.000 ученика из школа у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи