Јоксимовић: Стратешки циљ Србије чланство у ЕУ

Mинистарка задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић рекла је да Србија има стратешко опредељење да формално припада Европској унији и то је оно што ће определити реформски курс будуће владе у наредне четири године.

''Очекујем да ћемо те степенице на путу ЕУ интеграција све брже и успешније савладавати'', истакла је Јоксимовић на отварању изложбе поводом Дана Европе у Народној банци Србије.

Јоксимовићева је оценила да су грађани Србије на изборима дали подршку проевропском курсу и политици, показујући на тај начин зрелост имајући у виду све недоумице и евроскепсу која постоји.

''Грађани су показали да разумеју колико је важно за напредак друштва и економије да идемо стабилно ка путу ЕУ'', рекла је Јоксимовићева.

Министарка се захвалила заменици амбасадора Холандије, која је присуствовала отварању изложбе, на активној подршци да Србија отвори у што скоријем периоду најважнија реформска поглавља 23 и 24.

Јоксимовић је истакла да Београд посвећено ради на испуњавању свих критеријума по том питању.

Подсетивши да постоје предрасуде да бити проевропски орјентисан значи губитак или мањак националног и културног индентитета, минстарка је истакла да је то далеко од истине наводећи да у ЕУ нико није ни мање Холанђанин ни мање Србин.

''Уносећи ту различитост и поштујући паролу ЕУ - Уједињени у различитости, покушавамо да заједничким снагама остваримо што више заједничких интереса'', рекла је Јоксимовићева.

У Народној банци Србије, поводом Дана Европе отворена је изложба фотографија ''Примењена носталгија'', а отварању су присуствовали шеф делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт и заменик амбасадора Холандије Маријел ван Милтенбург.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи