Јоксимовић: На потезу Европска комисија

Министарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић рекла је, поводом нове хрватске блокаде отварања поглавља 23 у преговорима са ЕУ, да је Србија испунила договорене критеријуме и да је сада на потезу Европска комисија.

"Вртимо се у круг. Србија се понашала и понаша се и даље конструктивно. Као што сам и раније рекла, ствар је договора и налажења решења између држава чланица и Европске комисије", рекла је Јоксимовић Танјугу.

Министарка је нагласила да је Србија испунила оно што су били раније договорени критеријуми за отварање поглавља.

"Сада је Европске комисија на потезу", поновила је Јоксимовићева.

На састанку амбасадора земаља чланица ЕУ у Бриселу, Хрватска поново није дала сагласност за отварање поглавља 23 у преговорима Србије и Уније.

Председавајућа ЕУ Холандија покушала је, после паузе од неколико седмица, да постигне консензус земаља чланица.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи