Шојгу: Русија и Србија остају стратешки партнери

Између Србије и Русије успостављено је стратешко партнерство и оно је потврђено током недавне посете председника Србије нашој земљи. Многи договори су постигнути током те посете и надам се да ће бити спроведени, рекао је министар одбране Сергеј Шојгу, након сусрета са српским колегом Зораном Ђорђевићем.

Русија и Србија остају стратешки партнери, изјавио је руски министар одбране Сергеј Шојгу током сусрета са српским министром одбране Зораном Ђорђевићем. 

"Између две земље успостављено је стратешко партнерство и оно је потврђено током недавне посете председника Србије Томислава Николића нашој земљи. Многи договори су постигнути током те посете и надам се да ће бити спроведени", рекоа је Сергеј Шојгу, преноси Тас. 

Он је изразио наду да ће његов данашњи састанка са Ђорђевићем допринети даљем јачању билатералних односа и војно-техничке сарадње између Србије и Русије.

Ђорђевић, који у Москви учествује на 5. Московској безбедносној конференцији, рекао је да Србија високо цени чињеницу да Русија подржава Србију и српски народ.

Ђорђевић је у уторак у разговору са генералним секретаром Организације сарадње о колективној безбедности (ОДКБ) Николајем Борђужом истакао да је Србија опредељена за војну неутралност.

Теме њиховог разговора биле су учешће у мировним операцијама и борба против тероризма, као и борба против трговине дрогом, која представља озбиљну претњу на глобалном нивоу.

Ђорђевић је истакао да је Србија опредељена за војну неутралност, као и да са НАТО-ом остварује сарадњу у оквиру Програма Партнерство за мир.

"Србија нема аспирација за пуноправним чланством у НАТО и то нам омогућава, као и државама чланицама ОДКБ, да будемо активан чинилац регионалне и светске безбедности", рекао је Ђорђевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи