Читај ми!

Стефановић смењен са места шефа посланика ДС-a

Посланички клуб ДС-а једногласно је сменио Борислава Стефановића са функције шефа посланика те странке и једногласно изгласао Наташу Вучковић на ту функцију, речено је новинарима након седнице тог органа.

Борислав Стефановић је ту информацију објавио на друштвеној мрежи Твитер, наводећи да је проблем у политици и идеологији.

"Кажу, нисам, као, смењен. Онда изаберу Наташу Вучковић. Па како? Проблем је у политици и идеологији. То су хтели да спрече. Да се не чује", написао је Стефановић.

Наташа Вучковић је новинарима у парламенту рекла да је таква одлука донета у складу са одлуком лидера странке Бојана Пајтића, са којим су цео дан били у контакту.

"За нас је битно питање демократије и процедура и за нас су важна правила тимског одлучивања и свако искакање није прихватљиво. Зато смо данас изгласали неповерење Бориславу Стефановићу", рекла је Вучковићева.

Додала је да Стефановић остаје потпредседник странке и посланик и да ће од њега очекивати да поступа у складу са правилима која из тих функција проистичу.

Напоменула је да је ДС имала висок степен толеранције на бројна различита мишљења, али да је за ту странку најбитније поштовање демократских процедура.

Заменик шефа посланичког клуба биће и даље Дејан Николић, који је рекао да се јутрос десио инцидент, да је Стефановић изнео нетачне информације, што је сматрао довољним разлогом за сазивање седнице тог клуба.

Према неговим речима, на седнцу су били позвани сви посланции ДС-а, а Стефановић се није појавио.

Претходно је Стефановић изјавио је да практично више није шеф посланичке групе демократа у парламенту, а посланица ДС-а Гордана Чомић је демантовала његове тврдње.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи