Читај ми!

Француска подржава отварање поглавља 32 и 35

Односи Србије и Француске су добри и у последње три године политички дијалог развијен на највишем нивоу, констатовали су министар спољних послова Србије Ивица Дачић и државни секретар за европске интеграције у Министарству иностраних послова Француске Арлем Дезир.

У разговору је закључено да постоји обострана жеља за унапређењем билатералних односа, са посебним акцентом на економску и културно-просветну сарадњу, које треба ојачати конкретним пројектима.

Дачић је истакао да Србија остаје посвећена дијалогу Београда и Приштине, али не прихвата једностране одлуке као што је била апликација Косова за чланство у Унеску.

Дезир је похвалио напоре које Србија улаже у процесу европских интеграција и пренео да мож и даље да рачуна на подршку Француске, која подржава отварање поглавља 32 и 35 до краја године.

Дезир је посебно честитао на великом доприносу Србије у председавању ОЕБС и пожелео успешан рад предстојеће Министарског састанка ОЕБС почетком децембра ове године у Београду, саопштило је Министарство спољних послова.

Гојковићева са Дезиром 

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић је у разговору са Арлемом Дезиром, изразила очекивање да ће, након представљања извештаја о напретку, до краја године бити отворена прва поглавља у преговорима о чланству Србије у Европској унији.

Како је саопштио парламент, Дезир је рекао да Француска жели да буде уз Србију на њеном путу ка ЕУ и указао да би требало сачувати динамику у процесима евроинтеграција и у том контексту подсетио на значај наставка реформских процеса.

Гојковић и Дезир су се сагласили да је улога парламената у процесу европских интеграција веома значајна, како у хармонизацији законодавства са ЕУ, тако и у реформским процесима.

Гојковић је, како је саопштено, са Дезиром разговарала о евроинтеграцијама Србије и улози парламента на путу ка ЕУ, односима Србије и Француске и изазовима са којима се Европа суочава у решавању мигрантске кризе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи