Посланичка питања

Посланици Скупштине Србије започели су седницу постављањем питања представницима власти.

Напредњаци су Владу Србије упитали које ће даље мере предузети у циљу очувања Косова и Метохије у саставу Србије, а после одлуке да Косово не буде примљено у пуноправно чланство Унеска.

Посланик СНС-а Александар Мартиновић честитао је премијеру Александру Вучићу, Влади Србије и председнику Србије Томиславу Николићу на великој дипломатској и политичкој победи када је одбијен захтев Албаније да се Косово прими у пуноправно чланство Унеска.

"Испоставило се да дипломатска вештина и политичка мудрост могу да буду значајније од пуке силе и политичке моћи", рекао је Мартиновић, уз поруку да је Србија престала да губи на међународном плану и да је целом свету показала да уме да штити своје националне, историјске и духовне интересе.

Указао је да је, са друге стране, лидер ДС-а и војвођански премијер Бојан Пајтић пре неколико дана изјавио да Вучић намерно у јавности прави фарсу, јер Косово не може да буде примљено јер нема двотрећинску подршку.

"Показало се да се то није знало и да је Пајтић обмањивао грађане када је рекао да је јасно да Косово неће бити примљено", рекао је Мартиновић.

Тема за демократу Душана Милисављевића била је лоше економско стање у Нишу и на југу и југоистоку земље, које је, како је рекао, допринело да у том граду има 36.000 незапослених који су на Бироу рада.

Министра финансија Душана Вујовића је стога упитао колико ће буџетом за наредну годину бити намењено том граду, с циљем смањења незапослености и повећања привредне активности.

Напоменуо је да је југ и југоисток земље најнеразвијенији и да посебна пажња треба да буде посвећена том региону и Нишу, који треба да буде мотор развоја тог краја.

О стању у Нишу је говорио и Благоје Брадић (СДС), који је премијера Вучића питао који је план привредног и екномског развоја Ниша, југа и југоистока земље, будући да је грађанима у кампањи обећаван бољи живот и више радних места.

Шаип Камбери из Партије за демократско деловање рекао је да полиција у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи већ неко време спроводи акцију брисања из евиденција грађана за које је утврђено да нису на пријављеним адресама, па је упитао министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића који је тачан број грађана који су избрисани из евиденције и којима је одбијено издавање личне карте.

Посланици су наставили рад разматрањем допуна Закона о буџету, којима се предвиђа да запослени у области основног и средњег образовања, као и ученичког стандарда, добију 6.000 једнократне помоћи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи