Јоксимовићева: Влада посвећена европским интеграцијама

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић рекла је у разговору са новопостављеним амбасадором Холандије Хендриком Ван Ден Долом, да Влада Србије остаје посвећена европским интеграцијама и процесу реформи које су важне за државу и друштво.

Александра Јоксимовић је, на састанку са амбасадором Ден Долом, са којим је разговарала о унапређењу сарадње две државе, посебно у области европских интегрција, истакла да је видљив напредак Србије на реформском путу и да очекујемо да то коначно буде валоризовано отварањем првих поглавља.

Амбасадор Краљевине Холандије је изразио очекивање и подршку његове земље да прва преговарачка поглавља буду отворена до краја године, саопштено је из кабинета министарке Јоксимовић.

Он је посебно подвукао очекивање да током шетомесечног председавања Холандије ЕУ које почиње 1. јануара 2016. године, буду отворена поглавља 23. и 24. која су у фокусу холандског интересовања, а тичу се правосуђа, основних права, правде, слободе и безбедности.

Такође, министарка Јоксимовић је изразила очекивања да ће годишњи извештај о напретку Србије ка ЕУ на прави начин вредновати остварене резултате у кључним областима.

Разговарајући о односима у региону, саговорници су оценили да су стабилност региона и сарадња основ за економски напредак, и да је видљиво колико су премијер и влада Србије урадили на том пољу.

Амбадсадор Ден Дол похвалио је напредак који је Влада направила на пољу унапређења права свих мањинских група.

Говорећи о предстојећем изјашњавању Генералне скупштине Унеска о захтеву Приштине, Јоксимовић је поновила аргументацију и став Србије против чланства Косова у тој организацији, наводи се у саопштењу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи