Чачак, скупштинска већина на леду

Напета политичка ситуација је последњих недеља и у Чачку. Одборничка група владајуће СНС се поделила, а односе у коалицији потпирује и објављивање конкурса у коме је један члан градског већа позвао новинаре да истраже како је градоначелник Чачка својевремено отишао у инвалидску пензију. НУНС је осудио тај оглас као својеврсни политички обрачун у медијима.

Оштра расправа није ретка на чачанским седницама. Али кад је прате искључења, смене, и свађе и ван сале, питање је ко љуља већину.

Члан Градског већа Чачка Братислав Југовић рекао је да је њихова Скупштина инвалидна.

"Увек је тесно када је у питању скупштинска већина, не зна се да ли је имамо или немамо.То је плод "буразерске политике" коју симболизује  градоначелник Чачка и његови сарадници", рекао је Југовић.

Овакве изјаве коалиционог партнера градоначелник није желео да коментарише. Проблем одржавања седница наступио је након што је седам одборника СНС гласало против одлука владајуће већине.

Опозиционе "Двери" истичу да се седнице чачанског парламента одржавају без кворума, уз како наводе, низ незаконитости.

"Сада када су свесни да им је дошао крај, да више немају већину прибегавају очувању власти по сваку цену, практично користећи се свим средствима", рекао је Бошко Обрадовић из "Двери".

Ипоред оцене да је формално и правно владајућа коалиција и са 38 од 45 одборника колико их је било пре подела, задржала већину, за несметани рад локалног парламента сумње постоје.

Председник Скупштине града Чачка Вељко Неговановић каже да је врло тешко, скоро немогуће да за сваку тачку дневног реда, када је гласање, имате 38 одборника.

"Постоје тешкоће, потешкоће и да кажем евидентна је криза у вршењу скупштинке власти', навео је Неговановић.'

Да се и на следећој седници не би пребројавали они који власт подржавају и они који су против, она неће бити заказана док се проблеми међу одборницима не реше.

Будући да су пред одборницима важни задаци попут буџета за наредну годину и докумената о порезима, договор тренутне, или неке нове већине потребан је што пре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи