Читај ми!

Харадинај: Протести опозиције у новембру

Лидер Алијансе за будућ́ност Косова, Рамуш Харадинај, најавио је да ће масовни протести опозиције почети током овог месеца, преносе електронски медији.

Рамуш Харадинај је рекао да се са лидерима покрета "Самоопредељење" Висаром Имеријем и Иницијативе за Косово (Нисма), Фатмиром Љимајем, сложио да позову грађане на масовне протести током новембра, јавља дописник РТС-а.

На конференцији за новинаре Харадинај је рекао да нема простора за одржавање седница скупштине без поништење споразума о Заједници општина са вецћинским српским становништвом и договора о демаркацији границе са Црном Гором.

Лидер АБК је негирао могуц́ност да та странка уђе у владајућу коалицију, рекавши да "ако нема решења, онда морамо на превремене изборе".

Три опозиционе странке су уназад два месеца у више наврата блокирале рад косовке скупштине , између осталог и активирањем сузавца у скупштинској сали.

Главни косовски тужилац, Александар Љумези позвао је четири посланика опозиције који су активирали сузавац да се јаве на позиве за саслушање и да не ометају истрагу.

Према Љумезију, ако опозициони посланици не јаве, тада ће тужилаштво морати да искористи законске мере и нареди њихово хапшење.

Додао је да је Основно тужилаштво позвало четири посланика да дају своју верзију недавних догађаја у косовској скупштини.

Међу позваним посланицима су Албин Курти, Аљбуљена Хаџиу и Фатон Топали из покрета "Самоопредељење" и Доник Кадај Бујупи и Алијансе за будућност Косова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи