Читај ми!

Стефановић за РТС: Напади на Владу због независне политике

Министар полиције Небојша Стефановић каже за РТС да се у јавности појављују бројне афере које су врста напада на Владу и премијера Вучића због независне политике коју води.

Гостујући у Дневнику РТС-а, Небојша Стефановић је рекао да поједини не желе да препознају да се бројним аферама у јавности прави кампања против премијера.

Каже да му се чини да се "сви праве невешти" не желећи да препознају "ужасну кампању" против премијера Србије Александра Вучића и Владе коју, како је рекао, воде Телевизија Н1 и дневни листови Курир и Данас.

"Примеђујем да у вестима о томе нема ниједна чињеница. Током афере прислушкивања, иако ниједан кредибилан доказ није пружен, полиција је урадила своје. Позивао сам све надлежне да дођу да провере да ли је било прислушкивања. Ниједан државни орган се није појавио да провери", каже Стефановић.

Према његовим речима, хајка против Вучићеве владе се води јер хоће да води независну политику којом жели да Србија буде снажна и самостална.

"Очигледано да постоје спољни извори моћи који то не желе. Засипају нас хиперпродукцијом некаквих афера које немају чињенице", напомиње министар полиције.

Како каже, Влада неће променити своју политику зато што је нападају.

"Обећавам једну ствар: никога неће ни партијска књижица, ни материјално богатство, ни посао којим се бави, штитити одговорности ако је кршио закон", истиче Стефановић.

Министар каже да ће сви наводи о градоначелнику Београда Синиши Малом бити испитани, али да ће одговарати и они који дају неистините информације.

Коментаришући изјаву немачке канцеларке Ангеле Меркел да би мигрантска криза лако могла да поново запали Балкан, Стефановић напомиње да није разумео да је тако речено.

"Верујем да је Меркелова то рекла у смислу упозорења да се тако нешто не деси. Мигрантска криза није новина. Све земље на том путу до Немачке морају да буду спремне да реагују", наглашава Стефановић.

Према његовим речима, ток миграција је стабилан, а Србија ће се трудити да покаже да је озбиљна и одговорна и да показује бригу према избеглицама.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи