Читај ми!

Позив на прикључење кампањи против Косова у Унеску

Председник Србије Томислав Николић апеловао је на придруживање кампањи против пријема Косова у Унеско, укључујући и "дељење" филма о уништавању српске културне баштине на Косову и Метохији на друштвеним мрежама.

На званичном Јутјуб каналу председника Србије Томислава Николића пре неколико дана је објављен филм о уништавању српске културне баштине на Косову и Метохији, чиме је покренута кампања #NoKosovoUnesco.

У опису видео-снимка стоји: "Четири бисера светске баштине: манастир Дечани, Пећка патријаршија, Грачаница и Црква Богородица Љевишка и даље су на листи угроженог културног наслеђа Унеска. Они који данас траже пријем у Унеско јесу они који су их изложили опасности."

Николић у данашњем саопштењу подсећа да ће за неколико дана Генерална конференција Унеска одлучивати о томе да ли српске цркве и манастири, српска баштина, српско срце и душа на Косову и Метохији треба да буду дати под заштиту тзв. "Републике Косово", под заштиту оних који су исте те цркве и манастире палили и уништавали 2004. године.

Република Србија и њени државни органи већ месецима воде дипломатску борбу да 'Косово' не постане чланица Унеска, а да би светску јавност упознали са аргументима зашто такозвано 'Косово' не сме да буде примљено у Унеско, између осталог направљен је и филм који описује злочине над српском културном баштином од 1999. године до данас, наведено је у саопштењу Прес-службе председника Србије.

"Док се о ономе што је наше буде расправљало у Паризу, ми можемо да седимо у топлини својих домова и наивно верујемо да ће истина сама победити, без напора сваког од нас. А можемо и да предузмемо нешто, ма како нам то нешто мало изгледало. Драги пријатељи, молим вас, помозите и ви. Преузмите филм на линку https://youtu.be/5kU1JwflxFg и поделите га на друштвеним мрежама", апеловао је Николић.

Председник Николић је недавно одржао састанак са амбасадорима у Београду поводом предлога Албаније да Косово постане члан Унеска и тада је такође приказан филм о уништавању српске културне баштине.

Николић је тада истакао да се на Косову не чува само српска већ и европска култура, светско памћење и значајан корак цивилизацијског хода човековог на читавој земљи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи