Дачић: Србија је важна, оставите свађе по страни

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић најавио је да ће у децембру заказати страначку скупштину на којој ће се расправљати о најважнијим политичким питањима и позвао све у странци на јединство, као и на остављање по страни унутрастраначких и међустраначких конфронтација.

На изборној конференцији градске организације СПС на којој ће бити изабрано ново руководство, Дачић је рекао да ће страначку скупштину заказати поводом 25 година странке и поводом, како је навео, следећих 25 година СПС, наводећи да је Србији потребна јединствена и модерна СПС са јасним програмом.

Дачић је навео да СПС у влади коју предводи Александар Вучић жели да настави да улаже максималне напоре и помогне у борби за модернију Србију.

Он је оценио да социјалисти треба да имају политику прилагођену времену у коме живимо, али да у СПС нема никаквих дилема нити било каквих подела о томе којим путем треба Србија да иде даље и поручио да треба оставити по страни међусобне свађе, унутарстраначке и међустраначке конфронтације.

“Када је реч о нашој партији, предстоји припрема и консолидација за покрајинске и локалне изборе следеће године, али још важније од тога је да направимо прави програмски идентитет наше странке””, рекао је Дачић.

Он је навео да је данас политичка клима и ситауција другачија и специфична у односу на раније јер постоји једна велика странка и читав низ малих опозиционих.

Дачић каже да социјалисти треба смелије да отворе врата за избор младих људи на руководеће функције у партији.

Ванредну изборну конференцију градске организације СПС Београд отворио је досадашњи председник београдског одбора социјалиста Александар Антић који је на последњем конгресу странке изабран за заменика председника СПС-а.

За новог председника градске организације СПС Београда предложен је Никола Никодиновић, који обавља функцију председника Скупштине града.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи