Пастор о канцеларији Јобика: Није нам потребан тутор

Ми сами знамо шта су проблеми и како се решавају и не треба нам тутор из Мађарске, изјавио је у Суботици председник Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор, коментаришући отварање канцеларије мађарског десничарског покрета Јобик у Сенти.

"Није моје да ценим да ли је то правно могуће или није, али оно у шта сам ја сигуран је да нама не треба нико да долази као тутор и да нам решава ствари. Ту смо ми, знамо шта су проблеми и знамо како се ти проблеми решавају", рекао је Пастор новинарима у Суботици након комеморације жртвама из 1944. и 1945. године.

Он је навео да је такав став имао и почетком прошле године, када је Јобик безуспешно покушао да отвори канцеларију у Суботици.

Посланик и потпредседник ове десничарске мађарска политичке странке Иштван Саваи, у четвртак је отворио канцеларију у Сенти како би "олакшао двострану комуникацију са Мађарима у Јужним крајевима".

Како преноси портал Војводина данас, Саваи је нагласио да није реч о партијској канцеларији Јобика, већ о посланичкој канцеларији за пријем, те да се канцеларија неће бавити акцијама против других народа и народности, да јој циљ није изазивање тензија или мржње, већ да - у скалду с могућностима - помаже овдашњим Мађарима у обављању послова у Мађарској.

"Сматрао сам да као посланик који се бави националном политиком треба да и на отцепљеним територијама обезбедим могућност за Мађаре да ме потраже, да ме информишу о стварима и проблемима који их у свакодневном животу тиште. Многи од њих живе или уче у Мађарској, па ме у овој канцеларији могу питати и о темама из Мађарске", рекао је Саваи.

Отварање ове канцеларије критиковали су Лига социјалдемократа Војводине и Демократска странка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи